Tenerife utazás

Tenerife utazás


Ha szeretne egy felejthetetlen utazást tenni, akkor Tenerife tökéletes választás lehet az Ön számára. Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legnépszerűbb tagja, amely egész évben csábítja a látogatókat kellemes időjárásával, változatos tájaival és gazdag kulturális örökségével. Tenerife olyan, mint egy miniatűr kontinens, ahol minden megtalálható, amire csak vágyunk: gyönyörű strandok, lenyűgöző vulkánok, zöldellő erdők, történelmi városok, élénk parti élet és ízletes gasztronómia. Íme néhány hasznos információ és tipp, hogy mit érdemes tudni és tenni Tenerifén.

- Valuta: Tenerife Spanyolország része, így az euró az hivatalos fizetőeszköz. A szigeten sok bankautomata és pénzváltó található, de érdemes előre beszerezni némi készpénzt. A legtöbb helyen elfogadnak bankkártyát is, de néhány kisebb üzletben vagy étteremben csak készpénzzel lehet fizetni.
 
Valutaváltás a Correct Change-nél. Keressen bennünket váltóhelyinken---->

- Hőmérséklet: Tenerife időjárása általában kellemes és napos egész évben. A sziget északi része nedvesebb és hűvösebb, mint a déli része, ahol a legtöbb turista tartózkodik. A téli hónapokban az átlaghőmérséklet 18-20°C körül mozog, míg a nyári hónapokban 25-28°C. A Teide vulkán csúcsán viszont gyakran havazik télen, így érdemes melegen öltözni, ha fel akarunk menni oda.

- Látnivalók: Tenerife rengeteg látnivalót kínál, attól függően, hogy milyen típusú programokat szeretnénk. A természet szerelmeseinek ajánljuk a Teide Nemzeti Parkot, ahol megcsodálhatják a Teide vulkánt és a körülötte elterülő vulkanikus tájat. A parkban számos túraútvonal található, amelyek különböző nehézségi fokúak és időtartamúak. A legnépszerűbb útvonal a Teide csúcsára vezet, amelyhez engedélyre van szükség és előre le kell foglalni. Ha nem akarunk gyalogolni, akkor felvehetünk egy felvonót, amely 3555 méter magasságig visz fel. A parkban érdemes megnézni a Roques de García formációkat, amelyek különös alakú sziklák, köztük a híres Ujj-isten (Dedo de Dios) szikla. A Teide Nemzeti Park mellett érdemes ellátogatni az Anaga-hegységbe, amely egy zöldellő és vadregényes természetvédelmi terület, ahol sok túraútvonal és eldugott falu várja a látogatókat. 

A tengerparti programokat kedvelőknek ajánljuk a déli partot, ahol a legjobb strandok találhatók. Itt lehet napozni, fürdeni, vízi sportokat űzni, vagy hajókirándulásra menni, amely során megfigyelhetjük a delfineket és a bálnákat. A déli parton található a Siam Park, amely egy thai témájú vízi park, amely rengeteg csúszdát és medencét kínál. A kulturális programokat keresőknek ajánljuk a sziget északi részét, ahol a sziget fővárosa, Santa Cruz de Tenerife és a történelmi város, San Cristóbal de La Laguna található. Santa Cruzban érdemes megnézni az Auditorio de Tenerife épületét, amely egy futurisztikus koncertterem, amelyet Santiago Calatrava tervezett. A városban rendezik meg minden évben az egyik legnagyobb karnevált a világon, amely több mint egy hétig tart és rengeteg színes felvonulást, koncertet és bulit kínál. La Laguna egy történelmi város, amelynek központjában gyönyörű koloniális épületek és templomok sorakoznak. La Laguna az UNESCO Világörökség része.

- Program lehetőségek: Tenerife nem csak a látnivalóiról híres, hanem a program lehetőségeiről is. A szigeten sokféle tevékenység közül választhatunk, attól függően, hogy milyen hangulatban vagyunk. Ha kalandot akarunk, akkor próbáljuk ki a szörfözést, a búvárkodást, a siklóernyőzést, vagy az ejtőernyőzést. Ha pihenést akarunk, akkor vegyünk részt egy jóga vagy masszázs kezelésen, vagy látogassunk el egy wellness központba. Ha tanulni akarunk, akkor vegyünk részt egy spanyol nyelvtanfolyamon, vagy egy főzőkurzuson. Ha szórakozni akarunk, akkor menjünk el egy bárba, klubba, kaszinóba vagy moziba. Tenerife olyan sziget, ahol mindig van valami érdekes és izgalmas program.

- Szállás: Tenerife szállás tekintetében is sok lehetőséget kínál az utazóknak. A szigeten mindenféle típusú és árkategóriájú szálloda található, attól függően, hogy milyen igényeink és költségvetésünk van. A legtöbb szálloda a déli parton található, ahol a legtöbb turista tartózkodik. Itt lehet találni luxus szállodákat, amelyek minden kényelmet és szolgáltatást biztosítanak, mint például medencék, wellness központok, éttermek, bárok és animációs programok. Itt lehet találni olcsóbb szállodákat is, amelyek egyszerűbbek, de tiszták és kényelmesek. A déli parton sok apartman és villa is bérelhető, amelyek tökéletesek családoknak vagy baráti társaságoknak. A sziget északi részén kevesebb szálloda található, de ezek általában hangulatosabbak és autentikusabbak. Itt lehet találni butik szállodákat, és vidéki házakat is, amelyek régi épületekben vannak berendezve és gyönyörű környezetben fekszenek. 

- Turizmus: Tenerife egy nagyon népszerű turisztikai célpont, amely évente több millió látogatót vonz. A sziget turizmusa főleg a déli parton koncentrálódik, ahol a legtöbb szálloda, étterem, bár és klub található. A déli parton sokféle turisztikai szolgáltatás és program elérhető, mint például hajókirándulások, vízi sportok, golfpályák, vízi parkok, állatkertek és tematikus parkok. A déli parton a legtöbb turista európai, főleg brit, német, francia és skandináv. A sziget északi része kevésbé turisztikus, de nem kevésbé vonzó. Itt található a sziget fővárosa, Santa Cruz de Tenerife, amely egy élénk és modern város, tele múzeumokkal, parkokkal, üzletekkel és éttermekkel. Az északi parton a legtöbb turista spanyol vagy latin-amerikai.

- Ételek: Tenerife nem csak a természeti és kulturális látnivalóiról híres, hanem az ízletes és változatos gasztronómiájáról is. A szigeten sokféle étterem közül választhatunk, attól függően, hogy milyen típusú ételeket szeretnénk megkóstolni. Ha hagyományos kanári konyhát akarunk próbálni, akkor keressünk egy guachinche nevű helyet, amely egy családi vállalkozás, amely saját termelésű bort és házi készítésű ételeket kínál. A kanári konyha jellegzetes ételei közé tartozik például a papas arrugadas con mojo (ráncos burgonya pikáns mártogatóssal), a gofio escaldado (pirított kukoricaliszt vízzel vagy leveslével keverve), a conejo al salmorejo (nyúl paradicsomos-fűszeres mártásban), vagy az ropa vieja (marhahús zöldségekkel és csicseriborsóval). A tenger gyümölcsei is nagyon finomak Tenerifén, így érdemes megkóstolni a pulpo a la gallega (polip galíciai módra), a calamares fritos (rántott tintahal), vagy a viejas sancochadas (főtt hal burgonyával és salátával). A desszertek közül kiemelkedik a bienmesabe (mandulakrém mézzel és tojással), a quesillo (puddingszerű sütemény), vagy a frangollo (tejből és kukoricalisztből készült édesség). A helyi italok közül érdemes megkóstolni a barraquito-t (egy erős kávé tejjel, rummal és citromhéjjal), vagy a ron miel-t (mézes rum).

Tenerife egy csodálatos sziget, amely minden utazónak valami érdekeset és izgalmasat nyújt. Akár egy hétre, akár többre jövünk, biztosan nem fogunk unatkozni. Tenerife olyan hely, ahová mindig vissza akarunk térni.
 
  
  

Kellemes utazást kíván a Correct Change!