Olaszország utazás

Olaszország utazás

Olaszország, melyet sokan csizmaként emlegetünk, a turisták egyik kedvenc üdülőhelye, évente rengetegen választják úticélnak, nem véletlenül.  Kellemes éghajlat, fantasztikus tengerparti strandok és megszámlálhatatlan kulturális emlékekkel teli ország.  

 

Ez az ország a Földközi-tengerbe mélyen benyúló félsziget az északi Alpoktól a legdélibb pontjáig elkápráztat természeti csodáival. Vad, hegyvidéki tájak Szicíliában és Szardínián, Róma tökéletes kulturális világa, egy kis antikvitással fűszerezve, valamint Velence, Pisa, Firenze, ahol még ma is a középkorban vagy a reneszánsz virágzó korszakában érezhetjük magunkat.

Lássuk is, hogy milyen szabályoknak kell megfelelni a beutazáshoz.

 

Beutazási feltételek

A konzuli szolgálat tájékoztatása alapján Olaszorszába utazás tekintetében nincsenek jelenleg érvényben járványügyi intézkedések vagy korlátozások, ez alapján az országba történő belépéshez nem szükséges COVID tanúsítvány vagy a COVID-19-hez kapcsolódó bármilyen egyéb tanúsítvány bemutatása.
„2022. május 31. napjával hatályát veszti a koronavírus járvánnyal összefüggésben meghozott beutazási korlátozásokat szabályozó rendelet. 2022. június 1. napjától az Olaszországba történő utazás járványügyi korlátozások nélkül lehetséges.”-Konzuli szolgálat

 

Utazás

Olaszországot sokan repülővel közelítik meg, ami az egyszerűségének, gyorsaságának és a fellelhető kedvező repülőjegy áraknak köszönhető. Aki pedig inkább autóval indulna útnak, az azért hosszú úttal számoljon. Megközelítőleg Budapestről Róma 1214 km, Firenze 946 km, míg Velence pedig 703 km. Akármelyik opciót is válasszuk, kárpótol minket majd az ország szépsége.

 

Szállás

Sok szálláshely fellelhető közvetlenül a vízpart mellett, de akik a csendesebb, nyugalmasabb részre vágynak, azok is találnak maguknak megfelelő szállást. Érdemes körbe nézni több foglaló oldalon, ugyanis lehetnek ár béli különbségek.

 

Látnivalók

San Marino, Szicília, Nápoly és Pompeii, Velence, Firenze, Cinque Terre, Róma és a Vatikán (Colosseum, Trevi kút, Szent Péter Bazilika), Toszkána (Világörökségi helyszínei közé tartozik Pisa Dóm tere, a Val d’Orcia, valamint Firenze, Siena, Pienza és San Gimignano történelmi belvárosa).

   

Fizetőeszköz

Olaszországban euró a hivatalos pénznem, melyet javasoljuk, hogy már utazás előtt váltson. És hogy mennyit is érdemes váltani? Azt eláruljuk a „Mennyi valutát érdemes váltani” cikkünkben.

Az itteni bejegyzésünkben olvasott információk nem teljeskörűek, így utazás előtt mindenképpen javasolt tájékozódni a konzuli szolgálat honlapján a pontos részletekről, feltételekről.

 

Ha utazás, akkor Correct Change! Keressen bennünket!

 

Forrás: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag