Korfu utazás

Korfu utazás

Korfu egy gyönyörű és romantikus sziget a Jón-szigetek csoportjában. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik, amelyet a velencei, francia és angol kultúrák befolyásoltak. A festői városa, kastélyai, palotái és csodálatos strandjai miatt Korfu egy kiemelkedő úti cél Nyugat-Görögországban.
 
Szállás
Korfu szigetén számos szálláslehetőség közül választhatunk, attól függően, hogy milyen költségvetéssel és stílussal rendelkezünk. Az olcsóbb és egyszerűbb megoldásoktól, a különlegesen át egészen a luxus környezetig számos szállás várja a turistákat.
 
Látnivalók
Korfu szigete tele van érdekes és lenyűgöző látnivalókkal, amelyek megmutatják a sziget gazdag történelmét és kultúráját. A legfontosabb látnivalók közé tartozik a Korfu városa, amely egy UNESCO világörökségi helyszín. Itt megnézhetjük a Palaio Frourio erődöt, a Szent Mihály és Szent György palotát, a Liston sétányt, az Agios Spyridon templomot és még sok más érdekességet. Ha kedveljük a természetet, akkor érdemes ellátogatni a Paleokastritsa öbölbe, ahol kristálytiszta vízben fürödhetünk, vagy bérelhetünk egy csónakot, hogy felfedezzük a környező barlangokat és öblöket. Ha pedig valami egzotikusat szeretnénk látni, akkor irány a Vidos sziget, amely egy kis zöld paradicsom Korfu városa mellett.
 
Időjárás
Korfu szigete élvezi az enyhe mediterrán éghajlatot, amely jellemző az Jón-szigetekre. Ez azt jelenti, hogy nyáron meleg és napos az idő, télen pedig hűvös és csapadékos. Az átlagos hőmérséklet nyáron 28°C, télen pedig 13°C. A legjobb időszak Korfu meglátogatására áprilistól októberig tart, amikor az idő kellemes és kevésbé zsúfoltak a strandok.
 
Utazási idő és lehetőségek
Korfu szigete könnyen elérhető repülővel vagy komppal. A szigeten található egy nemzetközi repülőtér, amely fogad járatokat Athénból, Thesszalonikiból és más európai városokból. A repülési idő Athénból körülbelül 1 óra, Budapestről pedig körülbelül 2 óra 15 perc. A kompokkal pedig összeköttetésben áll néhány szigettel, a szárazfölddel és Olaszországgal. A kompút időtartama változó, attól függően, hogy honnan indulunk és milyen típusú kompot választunk. Például Igoumenitsából 1 óra 45 perc, Patraszból 7 óra, Brindisiből pedig 8 óra alatt érhetünk el Korfura.
 
Kaja
Korfu szigete híres a finom és változatos konyhájáról, amely keveri a görög, velencei, francia és angol ízeket. A legnépszerűbb ételek közé tartozik a pastitsada, amely egy marhahúsos ragu tésztával, a sofrito, amely egy borban és fokhagymában párolt borjúszelet petrezselymes mártással, a bourdeto, amely egy erős paprikás halételel, és a kumquat likőr, amely egy helyi citrusféle gyümölcsből készül.
 
Szórakozás
Korfu szigete nem csak a nyugalom és a pihenés helye, hanem a szórakozásé is. A szigeten számos bár, klub, diszkó és koncertterem várja az éjszakai élet szerelmeseit. A legtöbb szórakozóhely Korfu városában található, különösen az Emporiko negyedben. Ha pedig valami nyugodtabbat keresel, akkor irány az Achilleion palota, ahol nyáron szabadtéri filmvetítéseket és koncerteket rendeznek.
 
Kultúra
Korfu szigete gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, amelyet az évszázadok során alakítottak ki a különböző hódítók. A szigeten rengeteg múzeumot, galériát, templomot és kastélyt találhatsz, amelyek bemutatják a sziget történelmét és művészetét. Néhány kiemelkedő példa a Korfu Múzeumok közül: az Ázsiai Művészeti Múzeum, amely az egyetlen ilyen jellegű múzeum Görögországban, az Achilleion palota múzeuma, amely I. Erzsébet osztrák császárnő és II. Vilmos német császár nyaralóhelye volt, az Antivouniotissa Múzeum, amely egy 18. századi ortodox templomban működik, és az Ionian Bank Pénzügyi Történeti Múzeum, amely bemutatja a görög pénzverés történetét.
 
Szabadidős programok
Korfu szigete tökéletes hely a kalandvágyóknak is, akik szeretik az aktív és izgalmas programokat. A szigeten rengeteg lehetőség van a vízi sportokra, mint például
A legjobb időszak Korfura utazásra áprilistól októberig tart, amikor az idő kellemes és kevésbé zsúfoltak a strandok. Az átlagos hőmérséklet nyáron 28°C, télen pedig 13°C. Korfura élvezi az enyhe mediterrán éghajlatot, amely jellemző az Jón-szigetekre. Ez azt jelenti, hogy nyáron meleg és napos az idő, télen pedig hűvös és csapadékos.
 
Valuta
Korfu hivatalos pénzneme az euró, melyet bármelyik hazai pénzváltóban beszerezhetünk. Célszerű utazás előtt váltani, hiszen ezáltal az esetlegesen felmerülő plusz költségeket elkerülhetjük, amibe a külföldi váltás során azonban beleütközhetünk. Javasolt figyelembe venni azt is, hogy sok helyen (még mindig) nem lehet bankkártyával fizetni, ez korfura főleg igaz. Sokkal kevesebb helyen fogadják el a bankkártyát, mint Magyarországon, így mindenképpen gondoljuk át, hogy milyen helyekre megyünk majd (strand, kávézó, étterem, szálláshely, múzeum stb.) és ennek függvényében váltsunk valutát.
 
Reméljük, hogy ezekkel az információkkal segítettünk Önnek abban, hogy jobban megismerje Korfut és felkészüljön az utazásra.
Kellemes utazást kívánunk!