Görögország utazás

Görögország utazás

Utazási információk | Valutaváltási tudnivalók | Látnivalók

Mikor felmerül az utazás gondolata, sokunkban megfordul, hogy Görögország felé vegyük az irányt. Nem csoda, hogy az egyik legkedveltebb úticél, hiszen kellemes idő, barátságos emberek, világhírű vendégszeretet és gyönyörű táj jellemzi. Elérhető közelségben, elképesztő látványossággal vár mindenkit Görögország.
Adott a lehetőség, hogy felfedezzük Athén, Santorini, Mykonos, Korfu, vagy akár Thesszaloniki csodálatos világát. 
Bármerre is induljunk, látványosságból nem lesz hiány. Gyönyörű tengerpartok, mesés épületek, csodaszép kilátás vár ránk az egész országban. 

Utazási információk

A konzuli szolgálat tájékoztatása alapján Görögországba utazás tekintetében nincsenek jelenleg érvényben járványügyi intézkedések vagy korlátozások, ez alapján az országba történő belépéshez nem szükséges COVID tanúsítvány vagy a COVID-19-hez kapcsolódó bármilyen egyéb tanúsítvány bemutatása.
„Görögország felfüggesztette a koronavírus terjedését megakadályozó intézkedések nagy részét. Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége az országba történő belépésnél. Maszkviselési kötelezettség már csak a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben van. „ – Konzuli Szolgálat

Fizetőeszköz

Görögországban euró a hivatalos fizetési pénznem, így utazás előtt mindenképpen váltsunk.
A valuta vásárlás során érdemes megfontoltan és figyelmesen kiválasztani azt a pénzváltót, ahol a legolcsóbban, azaz a legalacsonyabb eladási áron és a legkevesebb plusz költséggel kínálják célországunk fizetőeszközét. Azonban mindenképpen lényeges, hogy amennyiben itthon vált, összegtől függetlenül több ezer forintot is spórolhat.
Ezzel kapcsolatos további hasznos információkat olvashat a „A pénzváltás 5 + 1 szabálya” című bejegyzésünkben.

Látnivalók

Mielőtt útnak indulunk, érdemes keresgélni az interneten, hogy mik azok a helyek, amiket mindenképpen érdemes megnézni utazásunk során. Sok olyan táj van, melyet vétek lenne kihagyni. Említettük Santorinit, Athént, Mykonost, valamint Thesszalonikit, de ezek mellett számos olyan hely van, melyekre érdemes szemet vetni:
Olympia, Knosszoszi palota, Delphoi, A Daphni-, a Hosziosz Lukasz-, és a Nea Moni-kolostorok, Korfu, Rodosz, Zakynthos, illetve a Meteorák.
Bármelyik területet is választjuk, élményekkel gazdagodva térünk majd haza és már a repülőn azon fogunk gondolkodni, mikor térhetünk vissza.

  

Az itteni bejegyzésünkben olvasott információk nem teljeskörűek, így utazás előtt mindenképpen javasolt tájékozódni a konzuli szolgálat honlapján a pontos részletekről, feltételekről.


Ha valutaváltás, akkor Correct Change! Az Ön útitársa!
Kellemes utazást kívánunk!