Mikor váltsunk valutát

Mikor érdemes valutát váltani?

Mikor váltsunk valutát?

Minden bizonnyal Önben is felmerült az a kérdés, hogy mikor érdemes valutát váltani. Bejegyzésünkben ezzel a kérdéssel foglalkozunk.
Az utazás előtti – még belföldön – történő váltásnak nagyobb előnye van a külföldön történő váltással szemben, így a mi véleményünk mindenképpen az, hogy valutát még kiutazás előtt célszerű váltani. Ez azért is hasznos, mert kiutazáskor előfordulhat, hogy előbb lesz szükség helyi valutára, mint gondoltuk volna. Hiba lenne arra alapozni, hogy lesz lehetőség bankkártyával vagy forinttal fizetni. Legyünk előre látók és készüljünk fel a váratlan helyzetekre is. 
Mivel azonban ez sem teljesen fekete-fehér, így vegyük át alaposan, hogy mikor célszerű pénzt váltani.

Valutaváltás itthon

Sokszor hallani azt a tanácsot, hogy kiutazáskor jobb a helyszínen valutát váltani, mi ezzel ellentétben mégis inkább az itthoni váltást szoktuk javasolni. Amennyiben még utazás előtt történik a valutaváltás, akkor biztos lehet abban, hogy kedvező áron és egyéb rejtett költségek nélkül tudja ezt megtenni. Érdemes jól körbe nézni, hiszen ma már a bankok mellett több tucat valutaváltó is megtalálható. Azonban nem mindenhol lehet egységes áron váltani, plusz naponta többször is változhat az árfolyam, így, ha már tudjuk az utazás időpontját, mindenképpen kalkuláljunk ezekkel. 

Valutaváltás külföldön

Ha mindenképpen a kiutazást követően a célországban szeretnénk valutát váltani, akkor mindenképpen tájékozódjunk előre és legyünk figyelmesek! Előfordulhat, hogy a rosszabb árfolyam mellett akár plusz költségekkel is találkozhatunk a kint történő váltás során. 
Az utazók által látogatott helyeken, városokban tömérdek pénzváltó működik, így csak az árfolyamot kell megnézni, illetve azt, hogy van-e kezelési költség (olyat keressünk, ahol nincs) és már tudni fogjuk, hogy számunkra megfelelő e, vagy sem. Alapvető szabály, hogy a kellően sok turistával látogatott helyeken, (vonat/busz állomás, repülőtér, főbb nevezetességek és környékük) – inkább ne váltsunk, ott minden bizonnyal eléggé rossz árfolyamon kínálják a helyi valutát. Természetesen vannak kivételek, így körbe nézni mindenképpen érdemes.

Bárhol is váltsunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a lehető legkedvezőbb áron váltják a valutát és semmilyen felesleges plusz költséget nem számolnak fel.
 
Váltsa át valutáját a megbízható Correct Change valutaváltók egyikében! Váltóhelyeink elérhetőségéért kattintson ide