Szlovákia utazás

Utazzon velünk tavasszal is!

A tavasz már nagyon közel jár, ezáltal több napsütésre is számíthatunk melytől nem csak a közérzetünk lesz jobb, hanem a kirándulásokhoz, utazásokhoz is több kedvünk lesz a szép időben. Csodálatos, ahogyan a fák rügyeznek, előbújnak a virágok és minden szépen lassan kivirágzik, a fák lombjai újra zöld színben pompáznak. Ilyenkor érdemes bakancsot húzni és elindulni, hiszen csodálatos látni ahogy a környezet hűvös tél után új erőre lel.
 
A legközelebbi hely, amit érdemes lehet felkeresni, közvetlenül a szomszédban, Szlovákiában van. Nem csak a Tátra az, amit érdemes lehet felkeresni, van több olyan hely és látnivaló, amit a túra szerelmesei semmiképpen se hagyjanak ki.
 
Hernád-áttörés
Kiváló túra lehetőség a 16 km hosszú és sok helyen a 300 m magasságot is elérő szurdokvölgy, mely a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park területén található. Az út néhol láncok és fémpadlók segítségével teljesíthető, nagy élmény végig menni itt.
 
Szepesi-vár
Ez a vár, az egyik legszebb (és az egyik legnagyobb) Európában. mely a Tátra és Kassa között található, a D1-es autópálya mentén. Szepesváralja település felett található, amely a társított kulturális emlékműveivel (Szepeshely, Szepesváralja, Zsigra) együttesen a világörökség részei.
 
Selmecbánya
Sokan az egyik leghangulatosabb helynek találják ezt a Szlovák kis bányavárost, melynek belvárosa az UNESCO világörökség része. 360 történelmi objektum található a belvárosban, legtöbben minden bizonnyal Óvárról hallottak. Ez ma múzeumként működik, mely rendelkezik pipagyűjteménnyel is. Az Újvárból, mely az Óvárral szemben található, gyönyörű kilátás nyílik a városra.
Természetesen ezek mellett számos gyönyörű és különleges hely található Szlovákiában, melyeket mindenképpen érdemes megnézni.

 

 

Milyen valutát érdemes magunkkal vinnünk?
Szlovákia 2009-ben csatlakozott az euroövezethez, vagyis törvényes fizetőeszköze az Euro. A bankkártyahasználat Magyarországhoz hasonlóan elterjedt az országban, az üzletekben, bevásárlóközpontokban, turistalátványosságok közelében tudjuk bankkártyánkat használni. Más a helyzet azonban a túrázáskor, hegymászáskor, amikor előre fel kell készülnünk arra, hogy hosszú órákig nem találunk lakott települést, vagy csak kis városokat érintünk. Ilyenkor jól jön, ha már átváltott eurónkat visszük magunkkal.
Amennyiben mégis kint kényszerülünk pénzt váltani, úgy hivatalos pénzváltót keressünk fel, a pályaudvarokon, benzinkutaknál és a bankoknál magasabb árfolyamokkal találkozhatunk.
 
Kellemes utat kívánunk!