Pénzváltó, Valutaváltó

Pénzváltó-Valutaváltó külföldön. Mire figyeljünk?

Ha külföldre utazunk, szükségünk van más pénznemre, mint a forint. De hogyan válasszuk ki a legjobb pénzváltó helyet és milyen költségekre számíthatunk? Ebben a blogban bemutatjuk a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni, ha pénzt akarunk váltani.

 

Mi a különbség a deviza és a valuta között?

A deviza és a valuta mindkettő pénznemet jelent, de a deviza csak digitális formában, a bankszámlánkon létezik, a valuta viszont a készpénzt jelenti. Amikor bankkártyával fizetünk, akkor devizaátváltás történik, viszont, ha pénzváltótól vagy ATM-ből veszünk fel készpénzt, azzal valutát váltunk.

 

Mi az a középárfolyam és miért fontos?

A középárfolyam a vételi és eladási árfolyam átlaga, ami a két érték között, középen helyezkedik el. A középárfolyam megmutatja azt az elméleti árfolyamot, amennyiért egy kereskedelmi bank költségmentesen hozzájut a különféle devizákhoz, így jó viszonyítási pontként szolgál az átváltási költségek megítélésében. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) minden munkanap közzéteszi a hivatalos bankközi devizaárfolyamait, ez az MNB középárfolyam, ami a banki középárfolyamokat átlagolja.

 

Hol érdemes pénzt váltani?

A pénzváltásra több lehetőségünk is van, de nem mindegy, hogy hol váltjuk át a pénzünket.

Keresse a több mint 70 éves múlttal rendelkező magyar pénzváltó-hálózatot, a Correct Change-t.

 

Miért érdemes a Correct Change-t választani?

- 100%-ban magyar tulajdonú, stabil cég vagyunk

- Kezelési költség és egyéb díj nélkül

- Folyamatosan frissülő árfolyamok

- Megbízható és szakszerű valutaváltási szolgáltatóként már 70 éve a piacon vagyunk

- Személyre szabott kedvezményekkel várjuk

- A pénzváltás mellett a társadalmi felelősségünk is fontos, ezért támogatjuk a fiatal tehetségeket több városban is

- Váltóhelyeink könnyedén megközelíthetőek

- További szolgáltatásaink között befektetési termékek, valamint törtarany vásárolható és adható el

 

Mire figyeljünk a pénzváltásnál külföldön?

A pénzváltásnál a legfontosabb szempont az árfolyam, ami megmutatja, hogy mennyi idegen pénzt kapunk a forintunkért. Figyelni kell arra, hogy milyen díjakat számolnak fel a pénzváltók, bankok vagy ATM-ek, mert ezek is növelhetik a költségeinket. A díjakat mindig kérdezzük meg előre és olvassuk el a szerződési feltételeket. Ha lehetséges, kerüljük a turisták által látogatott helyeken lévő pénzváltókat, mert ott általában rosszabb árfolyamokat kínálnak. Ha bankkártyával fizetünk vagy ATM-ből veszünk fel pénzt, akkor válasszuk a helyi pénznemet, mert így a saját bankunk árfolyamát használjuk, ami jobb lehet, mint az ATM-é vagy a kereskedőé. Ha online pénzváltót használunk, akkor ellenőrizzük, hogy milyen pénznemeket fogadnak el a célországban és hogy van-e elég fedezet a kártyánkon vagy a számlánkon.

 

Mi minden esetben azt javasoljuk, hogy valutáját még az utazás előtt váltsa át, így könnyen elkerülheti a külföldön várható plusz költségeket és kellemetlenségeket.

 

Azonban, ha mégis szükséges külföldön a váltás, akkor legyünk körültekintőek. A pénzváltás külföldön nem bonyolult, azonban érdemes körültekintően megválasztani a pénzváltó helyet és figyelni az árfolyamokra és a díjakra. Ha jól választunk, akkor sokat spórolhatunk és élvezhetjük az utazásunkat.