Pénzváltás alapjai

A pénzváltás alapjai

A pénzváltás egy olyan tranzakció, amely során egyik pénznem (valuta) cserélődik át egy másikra. Ez különösen akkor fontos, amikor külföldre utazunk, vagy nemzetközi üzleti tevékenységet folytatunk.

A folyamat

A pénzváltás általában váltóhelyeken történik. A folyamat magában foglalja a jelenlegi pénznemünk átváltását a kívánt pénznemre, a nap aktuális árfolyama alapján.

Pénznemek és értékük

A világ számos különböző pénznemet használ, mint például az amerikai dollár (USD), az euró (EUR), a japán jen (JPY) és perszer a magyar forint (HUF). Minden pénznem értéke folyamatosan változik a globális pénzpiacokon történő kereskedés következtében.

Valutaváltóinkban 14 általunk forgalmazott valutában tud váltani.

 

Nagyobb tételben váltana? Jelezze előre telefonon, hogy a zökkenőmentes valutaváltást biztosíthassuk!

Valutaváltó kalkulátor

Szeretné tudni, hogy aktuális árfolyamon mennyi a pénze várható értéke? Keresse weboldalunkon valutaváltó kalkulátorunkat, ahol a központi (Budapest, József krt. 40.) irodánk aktuális árfolyamával számol*. A kalkulált végösszeg már tartalmazni fogja a 0,3%, de maximum 7800 Ft kezelési költséget is. Legyen mindig naprakész kalkulátorunk segítségével!

Árfolyamok

Az árfolyamok azt mutatják, hogy egy pénznem mennyit ér egy másikhoz képest. Például, ha az EUR/HUF árfolyam 350, az azt jelenti, hogy 1 euró 350 forintot ér.

 

Folyamatosan frissülő árfolyamainkat megtekintheti weboldalunkon és minden irodánk fényújságján.

Egyedi árfolyam

400.000 Ft vagy azt meghaladó összeg esetén van lehetősége egyedi árfolyamot igényelni, melyet személyesen, a váltás alkalmával tud megtenni. Kérje munkatársainktól!

 

Üzleteink listájához kattintson ide.

Tippek a pénzváltáshoz

- Mindig tájékozódjunk az aktuális árfolyamokról.

- Váltsunk előre valutát, hogy ne kelljen plusz költségekkel számolnunk.

- Amennyiben mégis utólag váltanánk, akkor kerüljük a repülőtereken és turisztikai helyeken történő váltást, ahol magasabb lehet a plusz költség.

 

A pénzváltás megértése és a tudatos váltás segíthet nekünk jobban kezelni pénzügyeinket és elkerülhetjük a felesleges költségeket.

 

* Ezúton tájékoztatjuk, hogy az árfolyamok folyamatos változása miatt a kalkulált összeg a személyes valutaváltás pillanatában módosulhat!