Ösztöndíj támogatás

Ösztöndíj támogatás

Tanulj, hogy boldogulj!

A Correct Change támogatásával létrehozott „Tanulj, hogy boldogulj’ elnevezéssel hirdet immáron sok éve ösztöndíj-pályázatot a szolnoki, egri és szekszárdi általános iskola a saját diákjainak, ahol közel 50 diákot támogatnak minden évben. A Correct Change, mint valutaváltó-hálózat a kijelölt városokban működő  üzleteinek anyagi támogatással járul hozzá a fiatalok támogatásához.

A pályázat célja: olyan tanuló gyerekek támogatása, akiknek családja a tanuló tanulmányi előmenetelét, tehetségének kibontakoztatását, kiemelkedő teljesítményének elérését anyagi lehetőségei miatt nem, vagy csak igen korlátozott mértékben tudja segíteni. A tanulmányi ösztöndíj célja nem a kiváló tanulók jutalmazása, hanem a rászoruló, tehetséges, de talán még nem kiemelkedően teljesítő diákok motiválása. Az ösztöndíj a jó tanulmányi eredménnyel rendelkező, egyes tanulmányi és/vagy művészeti területen tehetséges gyermekeknek van meghirdetve, akik a tudás megszerzésében, a további fejlődésben motiváltak.
 
Ki pályázhat? A pályázati felhívásban szereplő általános iskola 5-8. évfolyamos tanulója, a pályázati feltételek teljesítése mellett. A pályázatot minden évben az illetékes iskola hirdeti meg, így kizárólag az iskola által meghirdetett pályázatokon belül fogadják a jelentkezéseket.
 
Az ösztöndíj forrása:
Ablonczy Péter, a Ciklámen-Tourist Idegenforgalmi Zrt. vezérigazgatója hét éve úgy döntött, bevételének egy részét arra használja, hogy támogatja a tehetséges, de szerény körülmények között élő, felső tagozatos általános iskolásokat. Ezért „Tanulj, hogy boldogulj!” címmel alapított ösztöndíjprogramot, Szekszárdon, Egerben és Szolnokon. A pénzbeli támogatás mellett kiemelkedő iskola eredményeiknek köszönhetően néhány diákot pedig tanulásukat segítő, felújított asztali számítógéppel segítenek.
Az ösztöndíjat a Ciklámen Tourist Idegenforgalmi Zrt. biztosítja, mely 1954-ben alakult. Cégünk számára mára már a valutaváltás került előtérbe, Correct Change néven, mely 100%-ban magyar tulajdonú pénzváltó-hálózat.
 
A 2021-es átadásról Szalay Ferenc polgármester úr,Szolnok Tv és a Városháza honlapja is közleményt adott ki.