Lengyelországi utazás

Lengyelország utazás

Lengyelország minden szempontból változatos ország, rengeteg csodálatos és különféle látnivalók várnak mindenkit, aki az országba utazik. Fedezze fel az ország legkülönlegesebb kincseit az erdőktől a hegységeken át a tengerszemekig, át a homokdűnéken, elérkezve a hihetetlen élővilághoz.

Egy hét sem lenne elég, hogy a leghíresebb területeket jól végig járjuk, minden szép tájat megnézzünk és kihasználjuk az ország kínálta lehetőségeket. Amennyiben aktív pihenésre vágyunk, akkor bizony Lengyelország lesz a tökéletes hely.


Slowinski Nemzeti Park- homokdűnék 
Látogasson el a Balti-tenger partján található Slowinski Nemzeti Park különleges homokdűnéihez, melynek alakja évszakonként változik. Ezért is hívják gyakran mozgó dűnéknek. Ne hagyja ki!
 
Wroclaw
Igazi látványosságok találhatóak Lengyelország szívében, többek között gótikus városháza a piactéren, gótikus templomok és vásárok. 
 
 
Mazuri-tavak
A Mazuri-tavak partján szálláslehetőségek tárháza érhető el: hotelek, vendégházak, kempingek várják a turistákat, akik csónak mellett kerékpárral is felfedezhetik a területet.

 
Wieliczka sóbánya
Sóbánya az országban? Persze! Már a 13. század óta bányásszák a sót a Krakkó közelében fekvő Wieliczka sóbányában. A bánya igazából egy földalatti város, ahol még a kápolnát is kősóból faragták. Mindenképpen érdemes körülnézni és felkeresni ez a csodálatos helyet, ahol garantáltan életre szóló élményben lesz része az ide látogatóknak.

És persze ne feledkezzünk meg Zakopane-ról sem, mely mondhatni a kötelező téli látnivaló Lengyelországban. Csodálatos elhelyezkedés, fantasztikus kilátás, jobbnál-jobb szállások várják a minden évszakban ide látogatókat is, a téli, síelési időszakon túl is. Bakancslistás!
Lengyelország hivatalos pénzneme a Lengyel Zloty
A valuta vásárlás során érdemes megfontoltan és figyelmesen kiválasztani azt a pénzváltót, ahol a legolcsóbban, azaz a legalacsonyabb eladási áron és a legkevesebb plusz költséggel kínálják célországunk fizetőeszközét. Azonban mindenképpen lényeges, hogy amennyiben itthon vált, összegtől függetlenül több ezer forintot is spórolhat.
A kettős átváltást, vagyis a forintot euróra, majd az eurót zlotyra – mindenképp kerüljük el, mert így az átváltási költsége is duplázódik. Érdemes olyan valutaváltót keresni, ahol a vételi és eladási árak között a legkisebb az eltérés és a kezelési költség minimális (0,3% a törvény szerint előírt tranzakciós illeték).
 
Az itteni bejegyzésünkben olvasott információk nem teljeskörűek, így utazás előtt mindenképpen javasolt tájékozódni a konzuli szolgálat honlapján a pontos részletekről, feltételekről.

Ha valutaváltás, akkor Correct Change. Az Ön útitársa.
Kellemes utazást kívánunk!