Euro forint árfolyam

Euro forint árfolyam mozgása áprilisban

Az euro forint árfolyam 2024 áprilisában jelentős változásokon ment keresztül. A hónap elején az euro árfolyama még 395,26 Ft körül mozgott, de a hónap végére 391,04 Ft-ra csökkent. Ez a folyamatos csökkenés azt jelenti, hogy az euró -1,07%-kal gyengült a hónap folyamán.

Árfolyamváltozás

A változásokat számos tényező befolyásolhatta. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett adatok szerint  az euro árfolyama az április 22-i 394,83 Ft-ról április 30-ára 391,04 Ft-ra csökkent, ami jelentős, közel 1%-os csökkenést jelent egy rövid idő alatt.

Figyeljük az árfolyamokat

Ez az árfolyamváltozás különösen fontos lehet azok számára, akik euróban tartják megtakarításaikat, vagy akik euró alapú tranzakciókat terveznek. A forint erősödése az euróval szemben kedvező lehet az importőrök számára, mivel kevesebb forintot kell fizetniük az euróban denominált termékekért és szolgáltatásokért. Ugyanakkor a forint erősödése hátrányos lehet az exportőrök számára, mivel termékeik drágábbak lesznek az euróövezetben.

 

A változások hátterében álló okok és a jövőbeli kilátások elemzése érdekében érdemes figyelemmel kísérni a gazdasági híreket és a MNB közleményeit.

 

Folyamatosan frissülő árfolyamainkat keresse weboldalunkon  és a váltóinknál kihelyezett fényújságjainkon.