Csehországi utazás

Jöjjön velünk Csehországba!

Csehország egy varázslatos ország, ahol a történelem és a kultúra keveredik a természettel és a gasztronómiával. Egy ország, amelyet érdemes felfedezni autóval, hiszen így szabadon választhatjuk meg az úti célokat és az útvonalat. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk azokat a helyeket, amelyeket nem szabad kihagyni egy csehországi autós utazás során.
 
Az utazás kezdődhet Prágában, Csehország csodálatos fővárosában. Prágában rengeteg látnivaló vár ránk, mint például a Károly-híd, az Óvárosi tér, a Hradzsín vagy a Szent Vitus-székesegyház. Prága egy gyönyörű és élénk város, tele történelmi épületekkel, múzeumokkal, kávézókkal és sörözőkkel. A városban könnyű közlekedni autóval, de érdemes figyelni a parkolásra, mert sok helyen fizetős vagy korlátozott.
 
 
 
Prágából tovább utazhatunk dél felé, hogy meglátogassuk a cseh vidék másik gyöngyszemét: Český Krumlovot. Ez a kisváros egy UNESCO Világörökség része és nem véletlenül: a festői Vltava folyó mentén elterülő óvárosa tele van mesebeli házakkal, szűk utcákkal és hangulatos éttermekkel. A város legfőbb látványossága a hatalmas krumlovi vár, amelynek tornya csodálatos kilátást nyújt a környékre. Český Krumlovban is könnyű lesz parkolni, mert több nagy parkoló is rendelkezésre áll a város szélén.
 
 
 
A következő állomás Brno, Csehország második legnagyobb városa. Brno egy modern és pezsgő város, amely sokat kínál nekünk: kulturális programokat, tudományos élményeket, gasztronómiai különlegességeket és éjszakai szórakozást. Brnoban megtekinthetjük a híres Villa Tugendhatot, amely egy modernista építészeti remekmű, valamint ellátogathatunk a Špilberk erődbe, amely egykor börtönként szolgált. Brnoban is kiválóan lehet közlekedni autóval, azonban itt is érdemes előre tájékozódni a forgalmi szabályokról és a parkolási lehetőségekről.
 
 
 
Ne hagyjuk ki a Karlovy Vary-t, Csehország leghíresebb gyógyfürdővárosát. Karlovy Vary egy elegáns és nyugodt város, amelynek fő vonz ereje a termálvizes források és a gyógykezelések. A városban sétálhatunk a Teplá folyó mentén, megkóstolhatjuk a hagyományos karlovy vary-i ostyát és megihatunk egy pohár gyógyvizet az egyik kolonnádból. A parkolás miatt ne aggódjunk, itt is könnyen találunk parkolóhelyet és élvezhetjük a város szépségét és nyugalmát.
 
 
 
Milyen valutát érdemes magunkkal vinni?
Csehország hivatalos fizetőeszköze a cseh korona (CZK) 1993 óta. Sok helyen elfogadják az eurót, de sokszor kedvezőtlenebb árfolyamon, mint a hivatalos pénzváltókban. A bankkártyás terminálok általában működnek a főbb látványosságok környékén és a nagyobb városokban, de a természetközeli helyeken és kisebb vendéglátóegységekben sok esetben nem tudjuk használni kártyánkat.
Mindenképp érdemes még Magyarországon kiválasztani az ideális pénzváltót és forintunkat rögtön cseh koronára váltani euró helyett, így elkerüljük a dupla kezelési költséget, a bakkártya használati díjat és a külföldi pénzfelvétel díját.
 
Bízunk benne, hogy ez a bejegyzés segített felkészülni az csehországi utazásra.
Jó utat kívánunk!
 
Ha valutaváltás, akkor Correct Change!
Az Ön útitársa!