Ausztriai utazás

Egy lépésre a természettől

 
Hogyan utazzunk Ausztriába autóval?
Ausztria egy csodálatos ország, amely rengeteg látnivalót és élményt kínál az utazóknak. Ha autóval szeretnél Ausztriába utazni, akkor van néhány dolog, amire érdemes figyelned. Ebben a blogban összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tanácsot, hogy könnyebbé tegyük az utazást.
 
Autópálya-matrica
Az első és legfontosabb dolog, amit tudni kell, hogy Ausztriában az autópályák és bizonyos útszakaszok díjkötelesek. Ezért, ha autóval indulunk útnak, mindenképpen szükségünk lesz egy autópálya-matricára, amit online vagy a határ közelében található benzinkutakon is megvásárolhatunk. Az autópálya-matrica ára függ a jármű típusától és az érvényesség időtartamától.
 
Úti okmányok
Ha Ausztriába utazunk, akkor gondoskodjunk arról, hogy rendelkezzünk érvényes úti okmánnyal, amely lehet személyi igazolvány vagy útlevél. Ha kiskorú gyermeket is viszünk magunkkal az utazásra, akkor ne feledkezz meg arról, hogy rendelkezzen Ő is saját úti okmánnyal.
 
Valutaváltás
Ausztriában a hivatalos fizetőeszköz az euró, így utazás előtt mindenképpen érdemes forintunkat valutára váltani. Ezt megtehetjük többek között a soproni határátkelő felé vezető úton a Sopronban található Correct Change valutaváltóban is.
 
Kirándulási lehetőségek
Ausztria rengeteg kirándulási lehetőséget kínál, attól függően, hogy milyen érdeklődési körünk van. A természetet kedvelőknek érdemes meglátogatni a Hohe Tauern Nemzeti Parkot, ahol csodálatos hegyek, gleccserek, vízesések és tavak várják. Akik inkább a kultúrára kíváncsiak, ne hagyják ki Bécset, ahol megcsodálhatjuk a Habsburgok pompás palotáit, múzeumjait és templomait. Ha pedig a gasztronómiára nyitottak vagyunk, akkor érdemes megkóstolni meg az osztrák specialitásokat, mint például a Wiener Schnitzel (Bécsi szelet), a Sachertorte (Zacher torta) vagy az Apfelstrudel (Almás rétes).
 
  
 
Bízunk benne, hogy ez a bejegyzés segített felkészülni az ausztriai utazásra.
Jó utat kívánunk!
 
Ha valutaváltás, akkor Correct Change!
Az Ön útitársa!