Svájci frank visszaváltás

Ahogy már facebook oldalunkon is tájékoztattuk kedves Ügyfeleinket, a Svájci Nemzeti Bank 2021. április 30-án visszahívta nyolcadik sorozatú bankjegyeit.

Mivel a nyolcadik sorozat bankjegyei így elveszítik törvényes fizetőeszköz státuszukat, így már nem használhatók fel fizetési célokra. Értéküket azonban megőrzik, és bármikor korlátlan időtartamra cserélhetők. 

Hol és meddig lehetett visszaváltani?

2021.június 14-ig, hétfő 12:00 óráig a svájci jegybank által kivont, régi, nyolcadik sorozatú lejárt svájci frank bankjegyeket budapesti irodáinkban 300 Ft/CHF fix áron megvásároltuk. Valamint 2021.június 11-ig a Budapest, József körút 40. alatt található központi irodánkban svájci frank címletváltására is volt még lehetőség, 3%-os díj ellenében.

Mi történik, ha nem váltjuk vissza?

A későbbiekben már csak komoly költségek mellett adhat túl régebbi CHF bankjegyein itthon.

Érdekességek:

A pénzjegyeken látható személyeket és műveket úgy választotta ki a Svájci Nemzeti Bank, hogy különböző művészeti ágakat is figyelembe vett, ilyen például az építészet, zene, értelmező művészet és irodalom. Először alkalmaztak digitális képfeldolgozást a bankjegyek tervezésekor. A bankjegyek összesen 18 különböző biztonsági elemet tartalmaznak, így hamisításuk jó minőségben szinte lehetetlen. 

  • 2021.06.14
  • Correct Change