Hollandia utazás

Június 4-től karantén és teszt kötelezettség nélkül léphetünk be az országba itthonról, ugyanis azokat az utazókat, akik olyan országból érkeznek, mely nem magas kockázatú besorolási szinten vannak, Hollandia felmenti ezen kötelezettségek alól. Védettségi igazolvány jelenleg nincsen náluk, így nincsenek speciális szabályok a beoltottakra sem. 

Ez jó hír, hiszen bátran útnak eredhetünk, hogy megtekintsük akár Amsterdam, Rotterdam, vagy Hága meseszép területét. Hollandia a szélmalmok, papucsok, sajtok, tulipánok, biciklik, valamint a coffee shop-ok országa, az emberek vidámak, édesszájúak. Amennyiben egy kis nyugalmas, kirándulós, városnézős kikapcsolódásra vágyunk, ne is keresgéljünk tovább. Hollandia csodálatos világa mindenkit rabul ejt. 
 
Lássuk, milyen tudnivalók várnak arra, aki Hollandiát választja úticélul.

Utazás
Legjobb megoldás, ha a repülőt választjuk, hiszen alig 2 órás az út, és találhatunk kedvező áron is repjegyet.

Közlekedés
Az országban a legfőbb közlekedési eszköz a bicikli (és a csónak), így érdemes ezekkel közlekedni az autó helyet. Kevés olyan helyet találni, ahol nincsen bicikli út kiépítve, és nem is véletlen, hiszen a helyiek kedvenc közlekedési eszköze. Azonban, ha mégis autóba ülnénk, itthoni érvényes jogosítványunkkal nyugodtan megtehetjük. Továbbá természetesen tömegközlekedés is rendelkezésre áll. 

Szállás
Érdemes alaposan körbe nézni a kínálatban, sok választási lehetőség van a kisebb szállodákon át a nagyobb apartmanokig. Egy biztos, bárhol is találunk szálláshelyet, mindenképpen jól járunk, ha a látnivalók irányába szeretnénk indulni.  

Látnivalók
Aki Hollandiába indul, az minden bizonnyal úgy készül, hogy nem egész nap a parton fog feküdni, hanem felkerekedik, és bejárja az országot. Csodálatos látnivalókkal van tele, többek között tulipánföldek, a Grote Markt, a Weerribben-Wieden Nemzeti Park, valamint a Het Olde Maat Uus múzeum és a De Oude Aarde múzeum. Számos lehetőség van a kúltúra megismerésére, és a finomabbnál finomabb sajtok megkóstolására. 

Fizetőeszköz
Hollandiában euró a hivatalos pénznem, melyet javasolt már utazás előtt váltani valamelyik valutaváltónkban. Hogy miért, azt eláruljuk a „Hogyan váltsunk okosan pénzt, avagy a pénzváltás 5 + 1 szabálya” cikkünkben. 

Járványügyi intézkedések
Az országon belül a tömegközlekedési eszközön való utazás, valamint az üzletben történő vásárlás során szájat és az orrot eltakaró maszk használata kötelező.

Az itteni bejegyzésünkben olvasott információk nem teljeskörűek, így utazás előtt mindenképpen javasolt tájékozódni a konzuli szolgálat honlapján a pontos részletekről, feltételekről.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia
 
Kellemes utazást és kikapcsolódást kívánunk!
 

  • 2021.06.24
  • Correct Change